Man har efterhånden drukket alkohol i lang tid – selv i historisk forstand, i de ældre dage, var vinen primært forbeholdt de meget velhavende personer, dette gjaldt faktisk for alkoholen generelt. Det betød status, hvis man havde penge at bruge, på sådan en lækker form for nydelse som alkohol. I stedet måtte de lavere lag i samfundet skrabe hver en krone sammen til mad, og andre absolut nødvendigheder. Senere, da man begyndte at brygge øl, så blev dette også populært blandt de lavere samfundslag, da det er noget billigere at få fat i. 

Udviklingen af alkohol er fortsat siden, det har ført til, at der efterhånden er blevet opfundet mange nye alkoholer, i en million forskellige smage. Denne udvikling fortsætter, og især de unge er alkoholen blevet målrettet mod. Derfor er der nu også meget alkohol med sodavandssmag og sukker, hvor de gamle klassiske, efterhånden er ved at blive fadet ud, dog med nogle undtagelser. Her kan I læse mere om nye grene af alkoholen. 

Klar drink med citron

Undersøg især specialsegmentet

Ved siden af alt det billige sukkersprut, som bliver solgt i tønder til den yngre del af befolkningen, så er der begyndt at komme en modreaktion mod dette – til dette hører specialsegmentet, som er mindre bryggere, der ofte fokuserer på en smal del af markedet – til gengæld har de styr på dette til perfektion. 

For et eksempel kunne vi bare kigge på øl, der er selvfølgelig de klassiske Carlsberg og Tuborg, dog er flere også begyndt at søge væk fra disse, og de kigger i stedet på små økologiske bryggesteder, med specialsmage. Her er man også villig til at betale for tingene, da man ved, at produktet bare er noget helt andet, og at man altså får noget for pengene. Det samme er sket på noget af den stærkere spiritus, hvor der er kommet en million forskellige variationer og smage. 

Dette gælder faktisk ikke kun alkoholen, men også opblandingen. Her er der også kommet en modreaktion mod den billige iste. Dette er da også en rigtigt god ide, da det jo ikke giver nogen mening at blande en god kvalitetsvin, op med en dårlig tonic og derved ødelægge hele oplevelsen af den gode gin, som man har brugt mange penge på. Der findes enormt mange forskellige former for tonic, som alle giver din gin et andet og nyt pift. Du kan finde en af lige her, den hedder imperdibile bergamotte fancy tonic, på siden kan du læse en masse om den og finde ud af, om den passer til dine behov. Derinde kan du bl.a. også finde tilbehør til din gin, og en masse god gin, hvis du heller ikke har fået fat i denne endnu. Siden er altså helt sikkert et kig værd. 

Tonic vand