I gamle dage kunne vinteren være rigtig barsk og kold. Nu har vi ofte mildere vintre, men de er dog stadig kolde. Derfor har vi alle brug for en god vinterjakke.

Her i artiklen kan du få hjælp og gode råd til, hvordan du finder den bedste jakke til dig.

onlineshopping

Butik eller nethandel?

Nettet er et fantastisk sted at lede, hvis du har et specifikt mærke eller en specifik jakke in mente. Det kan for eksempel være Wombat. Men når det kommer til vinterjakker, så er det en rigtig god idé at besøge en fysisk butik, så du kan prøve den på.

På nettet kan du søge efter meget specifikke krav, men det er en god idé at se, om du nemt kan bytte, før du bestiller. Hvis du handler ”i blinde”, altså hvis du ikke ved andet om jakken end det, der står på siden, kan du nemlig godt risikere at skulle returnere den. Din jakke skal trods alt sidde så godt som overhovedet muligt, og du skal føle, at du ser godt ud i den!

Overgangsjakke VS vinterjakke

En overgangsjakke og en vinterjakke er ikke det samme. En overgangsjakke bruges typisk både i foråret og efteråret, hvor vejret er uforudsigeligt og køligt, men ikke koldt. En vinterjakke skal holde dig varm, også selvom temperaturerne er under frysepunktet.

En overgangsjakke er som regel tyndere, mens en vinterjakke er tyk og har fór eller fyld. På en vinterjakke er der også ofte en hætte med isolering i kanten, så du kan slippe for sne og regn i ansigtet.

kvinde i snebunke

Sådan tester du, om din jakke er god

Du skal kunne bevæge dig ordentligt i din jakke og ikke føle, at den hindrer dine armbevægelser eller evne til at bøje dig ned. Det er en fordel, hvis hætten på din vinterjakke kan knappes eller lynes af – vinteren har trods alt også nogle lunere dage.

En vind- og vandtæt vinterjakke er klart at foretrække. Du skal have den på i en periode, der ofte har meget nedbør, og så går det ikke, den ikke kan klare jobbet.