Menneskets forening med naturen og der, hvor vi især har knyttet tæt bånd gennem tiden, er sammen med hunden. Hunden har altid stået os nær og er stadig brugt både som nytte og kæledyr. Det betyder at tæmningen af ulven, som hunden er i slægt med, har givet os muligheden for at komme helt tæt på et forholdsvist farligt og vildt dyr.

Ulven har udviklet sig sammen med os fra vildt dyr til at være trygge i vores rammer og være vores hund, der kan blive tam og holde sig til os. Hunden har gennem udviklingen udviklet sig til at være vores fortrolige ven fra naturen.

Hunden til nytte – Cocker spaniel

En hund har fra tidernes morgen gjort nytte i talrige forskellige funktioner. Hunden har altid hjulpet os mennesker lige fra slædehunden, hunden der er opdrættet til politihund, til søger og førerhunden. På handicap og ældreområdet er hunden også til stor gavn, den kan advare, hvis et menneske falder om og kan mærke, hvis ejeren bliver syg. Hunde kan hjælpe med at søge efter mennesker ved jordskælv eller ved forsvinding. Hunde bruges under jagt til at holde bestanden af vilde dyr ved lige. En hund som en Cocker spaniel har især fra 1100-tallet været brugt som jagthund ved jagt efter fugle. De har masser af energi og intelligens til at finde det nedlagte dyr.

Cocker spaniel som kælehunden

Hunden er elsket i ethvert hundehjem og en hund i huset giver dig mulighed for at leve et aktivt liv, når hunden skal luftes og trænes. Samtidig kan du finde ro sammen med hunden i et afslappet og roligt tempo, der sænker puls og stesshormoner. I begge situationer er en Cocker spaniel et godt valg bliv klogere på cocker spaniel her. Du vil sikkert nikke genkendende til, at vi mennesker med hunden som vores bedste ven, kan se lidt i os selv i de finurligheder, som en hund kan finde på. Vi kan sætte os ind i deres liv, se deres personlighed og sammenligne os med dem.

En hunderace som Cocker spaniel kan du få som Engelsk, Amerikansk og Engelsk Cocker spaniel-FT. En Cocker spaniel har et følsom og blødt sind og kan nemt blive en god selskabshund, som du kan opdrage til at blive rar og omsorgsfuld. Din Cocker spaniel kan deltage i familieaktiviteterne eller være dig en rigtig god følgesvend, hvis du er enlig. Med sine lange fine øre, store fortrolige øjne og busket logrende hale, går den rent ind i hjertet.